email marketing powered by FreshMail
  • Brak produktów w koszyku.
pl
en

Polityka prywatności

1. POSTANOWIENIA OGÓLNE

W trosce o zachowanie Twojego prawa do prywatności jak i spełnienia wymogów przewidzianych przepisami prawa publikujemy niniejszą Politykę Prywatności, która przedstawia i informuje o sposobie w jakim przekazane przez Ciebie dane są gromadzone, wykorzystywane, przetwarzane i zabezpieczane.

Administratorem przekazanych przez Ciebie danych osobowych jest ALE. Aleksandra Przybysz, zwana dalej ALE.

Obsługujemy stronę internetową aleconcept.com (zwaną dalej „Stroną” lub „Serwisem”). W Polityce Prywatności wszelkie odniesienia do „Ciebie” lub „Użytkownika” oznaczają dowolną osobę udostępniającą nam swoje dowolne dane.

2. GROMADZENIE, WYKORZYSTANIE I PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

ALE. przykłada szczególną wagę do ochrony prywatności Użytkowników i z najwyższą starannością dobiera środki techniczne do zapewnienia ochrony przetwarzanych danych, szczególnie przed udostępnieniem osobom nieupoważnionym. Do danych osobowych mają dostęp jedynie uprawnieni pracownicy ALE. lub podmioty, którym ALE. powierzyła przetwarzanie danych osobowych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. z 17 czerwca 2002 Dz.U. 2002.101.926).

W ALE. mamy ciągłą kontrolę nad procesem przetwarzania danych osobowych i ograniczamy dostęp do nich w największym możliwym stopniu. Informacje: imię i nazwisko, adres e-mail i telefon gromadzimy i przetwarzamy wyłącznie wtedy, gdy jest to dla nas niezbędne – na przykład do wykonania umowy zawartej z Użytkownikiem, wysłania zamówionego przez Użytkownika newslettera, realizowania usług na rzecz Użytkowników Serwisu, kontaktu z Użytkownikiem lub dla poprawienia sposobu wyświetlania treści na naszych stronach.

Użytkownik nie ma obowiązku podawania ALE. żadnych danych osobowych, jednakże niepodanie ich może uniemożliwić korzystanie z niektórych funkcjonalności Serwisu.
Gdy Użytkownik skończy korzystać z Serwisu, ALE. może przetwarzać dane osobowe w zakresie wymaganym do komunikacji marketingowej – za zgodą Użytkownika. Po zakończeniu przetwarzania dane są usuwane zgodnie z właściwymi przepisami.

ALE. gromadzi informacje dotyczące interakcji z Serwisem i usługami w tym: informacje dotyczące komputera i logowania tzw. logi systemowe zawierające datę, czas wizyty i nr IP komputera, z którego nastąpiło połączenie oraz dane na temat statystyki oglądalności stron, ruchu do i z poszczególnych witryn. Powyższe działania mają na celu udoskonalenie Serwisu oraz dostosowywanie go do potrzeb Użytkownika.

Dane Użytkowników ALE. wykorzystuje się w następujących celach: wykonania umów zawartych z Użytkownikami, prowadzenia, pomiaru i ulepszania usług i treści, informowania o produktach i usługach ALE., prowadzenia działań marketingowych lub promocyjnych za uprzednią zgodą Użytkownika oraz wysyłania bezpłatnego newslettera, o ile użytkownik uprzednio wyraził zgodę na otrzymywanie informacji handlowych od ALE.

3. COOKIES

Do powyższych celów zbieramy także informacje zawarte w plikach Cookies (ciasteczka), które zapisywane są na komputerze użytkownika. Jeśli tego nie chcesz, możesz zmienić odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce i wyłączyć możliwość przyjmowania ciasteczek. Aby to zrobić, postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami:

Mozilla Firefox

Opera

Google Chrome

Safari

Internet Explorer 8.0

Internet Explorer 9.0

Internet Explorer 10

Utworzenie pliku Cookie w żaden sposób nie narusza twojej prywatności. Informacje w nim zawarte mogą zostać wykorzystane jedynie przez naszą stronę internetową. Wyłączenie obsługi plików Cookie nie wpływa negatywnie na zawartość lub działanie naszych stron.

4. UDOSTĘPNIANIE I ZABEZPIECZANIE DANYCH

ALE. nie użycza, nie przekazuje ani nie sprzedaje danych osobowych Użytkowników osobom trzecim za wyjątkiem uzasadnionych przypadków takich jak wykonanie umowy zawartej z Użytkownikiem albo w związku z prowadzonymi postępowaniami, na żądanie uprawnionych organów.

ALE. powierza home.pl Spółce Akcyjnej (ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin) przetwarzanie danych osobowych Użytkowników Serwisu aleconcept.com.

Dane na stronie aleconcept.com są przechowywane i przetwarzane zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych i wydanymi na jej podstawie przepisami wykonawczymi.

5. ODSYŁACZE DO INNYCH STRON

Niniejszy dokument odnosi się jedynie do serwisów, których Administratorem jest ALE. ALE. nie ponosi odpowiedzialności za linki umieszczone w serwisach umożliwiające użytkownikom bezpośrednie przejście na strony, których administratorem nie jest ALE. Zachęcamy do zapoznania się treścią zapisów dotyczących prywatności umieszczonych na stronach, do których prowadzą odwołania.

6. PRAWO DO WGLĄDU, MODYFIKACJI I USUWANIA DANYCH

Każdemu użytkownikowi przekazującemu dane osobowe, ALE. gwarantuje prawo dostępu, modyfikacji i usuwania tych danych. W przypadku serwisów obsługiwanych automatycznie, działania te może wykonać sam Użytkownik, w przypadku gdy nie została udostępniona taka forma wówczas można tego dokonać kontaktując się z Administratorem na adres podany w punkcie 7.

7. KONTAKT

Jeśli masz do nas jakieś pytania związane z ochroną danych osobowych, skontaktuj się z nami pod adresem: Fredry 1/14c, 61-701 Poznań, adres e-mail: info@aleconcept.com, tel. 539 09 08 96.

Zapisz się do newslettera

Odbierz bon na zakupy w naszym sklepie o wartości:
50 zł

Rabat jest ważny dla jednego klienta i dotyczy zakupów on-line. Z oferty można skorzystać jednorazowo, a kupon należy zrealizować osobiście.
email marketing powered by FreshMail